IMG 5758Begin 2018 is er een training Leerreview bij incidenten. Onder leiding van een deskundig team van trainers wordt de training gegeven onder het motto ‘Van incidenten kun je leren’. Het gaat daarbij vooral om calamiteiten en incidenten in de keten. Want in zulke gevallen kijken de ketenpartners vaak vooral afwachtend naar elkaar, wat het samen leren lastiger maakt.

aanmelden button

 

Waarom:
De ambitie van de training is om de deelnemers handvaten te geven voor een meer leergericht kijken naar incidenten en calamiteiten om daarmee een bijdrage te leveren aan de transformatie van de jeugdhulp. 

Voor wie:
Medewerkers organisaties en van gemeenten in jeugdhulp en sociaal domein, die het leergericht denken willen toepassen in hun werk, met voldoende ervaring en senioriteit om vanuit een helikopterblik en los van het eigen organisatieperspectief naar calamiteiten en incidenten te kunnen kijken.

Data: 18, 25 januari en 2 februari 2018.

Programma: 1e dag
Ochtend: achtergrondtheorie en methodisch hart van de toepassing
Middag: dataverzameling middels kwalitatieve onderzoeksmethoden; interviews en verslaglegging
Programma: 2e dag
Ochtend: gebruik maken van analyse-instrumenten: Reconstructie en Cruciale momenten
Middag : cruciale momenten benutten t.b.v. de findings.
Programma: 3e dag
Ochtend: planning proces en voorbereiding
Middag: samenwerking bevorderen en presentatie aan de opdrachtgevers (bv bestuurders).

Waar:
Youké, verlengde Slotlaan 109 Zeist.

Trainers:

mvbrandenburgMariette van Brandenburg
Is orthopedagoog-generalist en werkt als hoofd Kwaliteit en Innovatie bij jeugdzorginstelling Juzt. Zij is supervisor bij Learning Together, maar ook thuis in andere methodes zoals Prisma.

 

Yvette de beerYvette de Beer
Is GZ-psycholoog en werkt als coördinator bij het landelijk Centrum voor Consultatie. Zij is supervisor bij Learning Together.

 

jcoenenJos Coenen
Is projectleider van Learning Together en reviewer en heeft veel ervaring met het overleg met partijen in de keten over een eventuele leerreview. Dat is een belangrijke fase in het leerproces, ook als de leerreview niet doorgaat.

Kosten:
Voor medewerkers van aangesloten instellingen: € 1000,= p.p. Voor anderen: € 2500,= pp.

Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kan ook als men belangstellend is, maar meer informatie wil of nog niet weet of de trainingsdagen passen in de agenda.

Bij definitieve opgave wordt een korte professioneel CV gevraagd als input voor een kennismakingsgesprek.
Vervolg: Na de training is er een optie om met verdere begeleiding en supervisie door te groeien naar leerreviewbegeleider bij Learning Together.

Organisatie:
Learning Together is een stichting op coöperatieve basis. Met aangesloten instellingen als ‘leden’ streeft Learning Together na om leren van calamiteiten de gangbare praktijk bij instellingen te laten worden en om leergericht kijken hoger op de maatschappelijk en politieke agenda te krijgen. Dat doet Learning Together op drie manieren:

  • Het ontwikkelen van de werkwijze van Learning Together en het op de agenda krijgen van leergericht denken: via een bijdrage van aangesloten instellingen van € 2000,= per jaar. Hoe meer instellingen aansluiten, hoe sterker de boodschap en hoe lager de jaarlijkse bijdrage.
  • Het organiseren van leerreviews, waarvan de kosten ten laste van de betrokken gemeenten en instellingen komen volgens een af te spreken verdeelsleutel.
  • Trainingen en studiedagen met voor aangesloten instellingen gereduceerd tarief.

Doorgeven:
Wij stellen het zeer op prijs wanneer u deze aankondiging verder door zou willen sturen.

UITNODIGING ALS PDF.

Namens Learning Together,
Jos Coenen, projectleider