171004 ltwillemdezwijIncidenten en calamiteiten zijn meestal niet het gevolg van één enkele fout van één persoon, maar van een samenloop van omstandigheden. Zeker als het gaat om voorvallen, waarbij meer instellingen zijn betrokken. Door die samenloop en de onderliggende patronen te onderzoeken, kan men de kans op incidenten verkleinen. Daarmee heeft Engeland, waar Local Safeguarding Children’s Boards de regisseur zijn van leren van voorvallen, al decennia lang ervaring.

Op een hoger leerniveau hebben die ervaringen ervoor gezorgd dat er in Engeland recent een wetswijziging is aangenomen. Van die Engelse ervaringen kunnen we in Nederland veel van leren op weg naar transformatie en nieuwe jeugdhulp !!!.

Deelnemers: Bestuurders en beleidsmakers van organisaties en gemeenten, leerreview begeleiders, klachten-functionarissen en andere verantwoordelijken voor de behandeling van incidenten, Inspecties, WMO toezicht, Onderzoeksraad voor de Veiligheid en Kennisinstituten zoals het Nederlands Jeugdinstituut en het Zijlstra Centre voor Publieke Waarden.

Lees hier het volledige verslag van deze middag.